Care este cel mai potrivit material (piatra naturala) pentru Backsplash (antistrop): care sunt optiunile?

typhoon bordeaux blat granit

      Care este cel mai potrivit material (piatra naturala) pentru Backsplash (antistrop): care sunt optiunile?

Backsplash-ul de bucătărie este una dintre cele mai importante caracteristici ale casei. Nu numai că completează blatul de bucatarie, dar este menit să protejeze și spațiul peretelui bucătăriei din spatele blaturilor de orice pete sau stropi. Acest ghid vă va oferi o idee despre ce opțiuni de backsplash pot completa perfect noile blaturi.

Care sunt tipurile de materiale potrivite pentru Backsplash?

Indiferent dacă aveți o bucătărie cu un design contemporan sau ceva mai tradițional, cu siguranță veți putea găsi un backsplash potrivit pentru spațiul dvs. Dacă sunteți în căutarea unei plăci din piatră naturală, veți găsi multe opțiuni elegante.

 

Idei de Backsplash: piatră naturală sau piatra tehnologica.

Atât piatra naturală, cât și cea tehnologică (compozit) vă vor oferi unele dintre cele mai atractive și durabile suprafețe pe care le puteți utiliza pentru backsplash. Mai jos găsiți cele mai bune opțiuni de backsplash din piatră naturală și piatra tehnologica, împreună cu descrieri detaliate ale fiecărui material. Fiecare tip de piatră va avea informații despre aspectul, durabilitatea și costul materialului.

granit backsplash Rocas Decor

Granitul

Granitul este apreciat pentru frumusețea și durabilitatea sa. Veti putea găsi granit într-o gamă largă de culori și stiluri, ceea ce înseamnă că sunteti practic asigurat ca exista o optiune potrivita pentru casa dvs. Asocierea unui backsplash de granit cu blat de bucătărie din granit este o modalitate grozavă de a completa designul bucătăriei. Un backsplash de granit poate deveni cu ușurință punctul central al oricărei bucătării.

Aspect: Granitul este unul dintre cele mai frumoase materiale pe care le puteți folosi pentru un backsplash. De la tonuri mai inchise sau mai deschise, există o mulțime de opțiuni atunci când vine vorba de această piatră naturală. Există puține materiale care se pot compara cu impactul vizual al unei plăci de grani

Durabilitate: Granitul este unul dintre cele mai dure și mai durabile materiale din piatră naturală pe care le puteți găsi. Acesta va rezista la uzura cu care se va confrunta și nu va necesita multă grijă în comparație cu alte opțiuni. Singura procedura de intretinere a granitului, cu adevărat necesara este curățarea, impregnarea ocazională și lustruirea. Dacă aveți grijă corespunzătoare de acesta, granitul poate rămâne în formă excelentă ani de zile.

Cost: Când vine vorba de costurile materialelor din piatră naturală, granitul este unul dintre cele mai accesibile. Costul va depinde de suprafata de material de care aveți nevoie, împreună cu alți factori.

marmura backsplash Rocas Decor

Marmura

Marmura este un clasic atemporal când vine vorba de materiale de amenajare pentru locuințe. Deși va trebui să fiți atenți în zonele cu trafic mare, cum ar fi bucătăria, frumusețea unui backsplash de marmură poate merita mult efortul pe care va trebui să îl depuneți pentru a-l îngriji. Ca și în cazul granitului, marmura vă va oferi o multitudine de opțiuni din care să alegeți.

Aspect: indiferent de culoarea sau stilul pe care îl alegeți, marmura este unul dintre cele mai superbe materiale pe care le puteți alege. Textura/venatura elegantă prezentă in multe variante ale marmurei vă va ajuta să obtineti un design îndrăzneț si nobil în bucătăria dvs. O placă de marmură cu siguranță va atrage atenția oricui intră în incapere.

Durabilitate: Dacă este îngrijită corespunzător, marmura poate rămâne în formă excelentă. Va trebui să curatati suprafata și sa reaplicati un produs de impregnare o data la 2-3 ani. În timp ce marmura necesită mai multă îngrijire decât alte materiale precum granitul, aspectul uimitor al acestei pietre poate face ca orice efort de îngrijire să merite timpul acordat. Niciunul dintre procesele de îngrijire nu va dura mult timp, insa va trebui să repetați procesele mai des decât le-ați face cu alte materiale.

Cost: Deși este văzut ca un material de lux, puteți găsi multe tipuri de marmură care sunt accesibileTipurile mai rare de piatră vor avea un cost mai mare și va trebui, de asemenea, să luați în considerare si cantitatea de marmură necesara  pentru un backsplash.

quartzite backsplash Rocas decor Cluj

Cuartitul

Cuartitul este o alegere excelentă pentru proprietarii de case care caută un material care seamănă cu marmura, dar care poate oferi rezistență și durabilitate similar cu cele ale  granitului. Multe tipuri de cuarțit arată atât de asemănător cu marmura, încât nici nu se poate deosebi

Aspect: Cuarțitul este de asemenea disponibil în mai multe culori și stiluri diferite. Indiferent dacă doriti/căutați ceva care să se potrivească mai mult unui stil tradițional, cum ar fi un cuarțit alb sau gri, sau ceva mai îndrăzneț pentru o bucătărie mai modernă, cum ar fi verde sau albastru, există o varietate de nuante in ceea ce priveste cuarțitul pentru a va alege o varianta potrivita pentru noul dvs. backsplash. Durabilitate: Cuarțitul este un material foarte rezistent, ceea ce îl face perfect pentru  un backsplash de bucătărie. Va avea nevoie de îngrijire,in mod obișnuit, va trebui să impregnati cuarțitul aproximativ o data la 2-3 ani?/ Cost: Prețul specific va depinde de varietatea factorilor explicați  mai sus.

compozit quartz backsplash Rocas Decor

compozit quartz

Nu trebuie confundat cu cuarțitul din piatră naturală, cuarțul este o piatră tehnologica care se realizează prin combinarea a aproximativ 90% din cuarțul natural măcinat, cu aproximativ 10% rasina. Procentele exacte variază în funcție de marcă, dar vor fi întotdeauna în aceeași zonă/ aproximativ in aceleasi proportii. Cuarțul oferă multe beneficii în casă, ceea ce a contribuit la creșterea popularității materialului în ultimii ani.

Aspect: Backsplash-urile din cuarț vă vor oferi o gamă vastă de culori și stiluri din care să alegeți, fie că doriți ceva care seamănă cu granitul sau marmura, fie ceva îndrăzneț și care oferă un aspect unic. Nu veți avea nicio problemă să găsiți ceva care să se asorteze bine cu schema de culori din bucătăria dvs.

Durabilitate: Cuarțul este unul dintre cele mai durabile materiale pe care le puteți găsi. Poate rămâne în formă excelentă dacă îl îngrijești în mod corespunzător, ceea ce nu va fi dificil de făcut. O diferență majoră între cuarț și piatră naturală este că nu trebuie să impregnati cuarțul. Deoarece e un produs tehnologic, suprafața acestuia nu este poroasa. Trebuie doar sa fiți atenți să nu expuneți cuarțul la căldură excesivă, deoarece acest lucru poate provoca topirea rasinii și  o urma de arsură ar putea ramane pe suprafață. Atâta timp cât aveti grija la acest aspect, nu ar trebui să fie o problemă daca optati pentru un backsplash din cuartz.

Cost:Pretul este usor mai ridicat decat al materialelor de mai sus, dar diferenta este justificata de durabilitate si facilitate intretinerii

calcar backsplash

 

Calcarul

Incorporarea calcarului în casa dvs poate aduce lumina si vitalitate in incapere. Deși nu este un material care se găsește în mod obișnuit în bucătărie, puteți opta pentru un backsplash de bucătărie de calcar dacă sunteți atenți. Eventualele pete sau stropiri trebuie curățate imediat.

Aspect: Calcarul poate fi găsit într-o gama/paleta/serie de culori mai deschise, cum ar fi nuante de auriu și gri. Veți găsi variații de nuante în ceea ce privește opțiunile gri deschis și gri închis.

Durabilitate: Probabil, calcarul nu este cel mai dur material pe care îl puteți alege pentru un backsplash, dar dacă este îngrijit în mod corespunzător, acesta poate rămâne în stare excelentă. Asigurați-vă că acordati o atentie mare dacă optați pentru calcar. Dacă procedati in acest fel, veți fi răsplătit de frumusețea materialului pentru anii următori.

Cost: Calcarul are, de asemenea, o gamă largă de prețuri, dar este un material foarte accesibil.

travertin backsplah
Travertinul

Travertinul este foarte asemanator cu calcarul. Acest lucru se datorează faptului că travertinul este de fapt o formă de calcar, deși cele două denumiri, nu ar trebui utilizate în mod interschimbabil. Există unele diferențe distincte între cele două materiale. În timp ce placile/placajele de travertin sunt destul de populare în case, alegerea unei plăci de travertin pentru backsplash poate fi și o alegere foarte buna.

Aspect: Travertinul poate fi găsit într-o gamă de culori asemănătoare cu cea a calcarului.

 Durabilitate: va trebui, de asemenea, să acordati atentie travertinului în bucătărie. Acestea fiind spuse, poate fi destul de durabil dacă este îngrijit în mod corespunzător. Cost: Travertinul are un pret foarte accesibil

onix backsplash rocas decor

 Onixul

Dacă sunteți în căutarea unui design unic de backsplash, luați în considerare alegerea unui backsplash din onyx. Această piatră naturală incredibilă va oferi in orice varianta un aspect cu adevărat unic.

Aspect: Onixul poate fi găsit într-o gamă de culori mai deschise și mai închise și prezintă adesea modele sau venaturi superbe. Dacă doriți o backsplash care este intr-adevar o bijuterie pentru bucataria dvoastra, onixul este o alegere fantastică.

Durabilitate: onixul este foarte durabil,  dar va trebui să depuneți eforturile necesare pentru îngrijirea acestei pietre naturale. De asemenea, va trebui să fiti extrem de prudent cu suprafeța acestuia. Cu toate acestea, atâta timp cât sunteți dispus să depuneți aceste eforturi, backsplash-ul dvs. din onix vă va răsplăti zilnic cu frumusețea sa uluitoare.

Cost: Onyx este una dintre opțiunile dvs. mai scumpe, fiind o piatra semipretioasa.       cere variante pentru proiectul teu !

 

Pentru informatii suplimentare apasa aici ! backsplash

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.