Îndepărtarea petelor de pe blaturile de marmură sau granit

produse de curatat piatra naturala

Îndepărtarea petelor de pe blaturile de Marmura sau granit

Blaturile din piatra  naturala, cum ar fi granitul, marmura, cuarțitul, travertinul oferă stil și spectaculozitate inegalabile oricărei incaperi. Venaturile unice, combinarea culorilor și durabilitatea pietrei naturale sunt cu adevărat unice și nu pot fi niciodată egalate de un material tehnologic. In ultimele trei decenii, blaturile din piatră naturală constituie un element fundamental pentru cel mai înalt standard de proiectare si amenajare a locuinței.

Piatra naturală este un material durabil care rezistă la uzura intensă. Din acest motiv, a fost folosit în constructia unora dintre cele mai mari minuni ale lumii, cum ar fi Marea Piramidă din Egipt ( Piramida a lui Keops), Colosseum-ul din Roma, ca sa amintim doar 2 dintre ele. Cu toate acestea, toate blaturile din piatră naturală au un anumit grad de porozitate. Din această cauză, este important ca blaturile sa fie supuse unui proces de impregnare o data la 2-3 ani  pentru a evita patarea și degradarea datorate lichidelor acide și ale produselor de curățare dure.

Cu toate acestea, dacă blaturile dvs. din piatră naturală au fost deja pătate, nu vă faceți griji. Produsele, cum ar fi total wet, detergent alcalin concentrat pentru piatra naturala, vă pot reface blaturile din piatră naturală la frumusețea lor originală.

Produsul  poate îndepărta petele adânci din materiale precum granit, marmură, cuarțit, onix, calcar, travertin, ardezie fără a decolora materialul si fara a lasa în urmă reziduuri. Acest lucru vă poate salva blatul de bucătărie de semnele neatractive care ar putea aparea in cazul in care nu se utilizeaza un impregnant iar suprafata respectiva nu este protejata în mod corespunzător. Ultimul lucru pe care l-ați dori pentru blaturile dvs. de granit este să fie nevoie să treceți prin procesul dificil al instalării unor blaturi noi pentru înlocuirea acestora. Cu TOTAL WET, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la inlocuirea blaturilor dvs de granit (pe care le indragiti atat de mult) cu unele noi.

TOTAL WET este un detergent alcalin pe baza de apa, foarte concentrat, potrivit pentru curatarea suprafetelor foarte murdare, pentru inlaturarea petelor de grasime, cafea, vin si a altor reziduuri aparute in timp.

Datorita formulei sale concentrate este recomandat pentru inlaturarea murdariei persistente. Nu provoaca deteriorari ale texturii naturale a suprafetelor pietrelor.

Inainte de utilizarea produsului se recomanda protejarea surafetelor din sticla, metal, aluminiu, mobiler, plante etc, aflate in apropiere. In cazul folosirii detergentului in interior se recomanda o buna ventilare a incaperii.

Inainte de spalarea propriu zisa se umezeste suprafata cu apa, apoi se aplica solutia preparata de detergent , lasand-o sa actioneze 5-10 minute.

Pentru spalari manuale se foloseste o dilutie de o parte detergent la 10 parti apa, se freaca cu peria dupa care se clateste din abundenta cu apa asigurandu-va ca ati eliminat toate reziduurile.

Pentru spalari cu monoperie se foloseste o dilutie de 1:30 parti apa, pentru scruber se foloseste o dilutie de 1:20 parti apa.

Pentru pete foarte dificile se foloseste produsul pur, nediluat.

Produsul se aplica pe suprafete de klinker, marmura, granit, pietre naturale si pardoseli industriale, ceramice mate, pardoseli sablate, periate, etc. A nu se lasa produsul in contact cu suprafata ce urmeaza a fi curatata mai mult de o jumatate de ora. Inainte de aplicare se recomanda testarea produsului pe o suprafata mica pentru a verifica daca acesta este porivit acesteia si daca efectul corespunde cerintelor dumneavoastra.

Procesul de îndepărtare a petelor de pe suprafetele de marmura, granit sau alte  blaturi de bucatarie din piatră naturală este simplu. Poate fi aplicat pe suprafetele lustruite din piatra naturala, marmura, granit etc.

De asemenea, produsul Cormac este un detergent alcalin profesional, concentrat, foarte puternic folosit la indepartarea petelor de smog si grasime de pe suprafetele de piatra naturala, marmura, granit, pavaje, etc. Se pulverizeaza pe suprafata dorita, se asteapta cateva minute, dupa care se indeparteaza cu o carpa uscata sau direct cu apa. Acolo unde este nevoie se poate folosi o perie de plastic.

După ce produsul va fi îndepărtat în întregime, blatul dvs. va fi restaurat/readus la starea inițială a acestuia și fără pete!
Blaturile din piatră naturală sunt un plus excelent pentru orice locuință și ii vor crește atât eleganta, cât și impactul  estetic. Patarea acestora este un aspect pe care nimeni nu și-l dorește. Cu produse de restaurare de ultimă generație, precum TOTAL WET si TOTAL, veți putea să redați blaturilor dvs stralucirea si curatenia pe care o doriti.

mai multe articole !

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.