PARDOSELI DIN GRANIT

pardoseala granit

Pardoseli din granit

Pardoseli din granit au devenit o alegere populară. Granitul mai este de asemenea utilizat cu mult suces in fabricarea  blaturilor de bucătărie și backsplash-urilor (antistrop) datorită durității sale excelente și proprietăților anti-colorare.

In ceea ce priveste realizarea pardoselilor din granit, aceasta constituie , indubitabil,  o opțiune de pardoseală durabilă și atractivă.

Granitul nu numai că este durabil, dar oferă, de asemenea, casei tale un plus de lux. Frumusețea sa poate depăși majoritatea celorlalte materiale de pardoseală. Nu este la fel de poros ca marmura , fiind mult mai rezistent la pete decât orice alt material.

pardoseala granit

Costurile pardoselilor din granit

Cu toate ca este un material pe cat de rezistent, pe atat de spectaculos, innobiland spatiul in care este amplasat, preturile diferitelor tipuri de granit se incadreaza intr-un spectru larg  , de la variante economice pana la cele de lux.Ca si la marmura, pretul variaza in functie de aspect, model, cromatica, format, sursa etc.

 

Aspectul pardoselilor din granit

Granitul arată excepțional, elegant și sofisticat. Este disponibil în mai multe modele, cum ar fi formele elegante, cu luciu ridicat, sau texturi  mate, cu aspect mai  rustice. Granitul se gaseste  de asemenea într-o gamă largă de culori, de la negru elegant la auriu și alb și multe alte nuanțe pământii frumoase, dar si culori vii, precum albastru, rosu sau verde.Imbinarile cromatice si de modele pot imprima oricarei placi de granit aspectul unei valoroase si inimitabile lucrari de arta. Granulatiile din cuarț din granit oferă, de asemenea, un strop de stralucire sofisticata. Acesta este de obicei lustruit și impregnat pentru a fi protejat împotriva umidității și bacteriilor. Doua lastre din granit nu sunt identice, oferind modele și posibilități diverse și interesante.

NOTĂ: Dacă alegeți aspectul lucios, țineți cont de faptul că granitul poate deveni foarte alunecos, mai ales când este umed, deci nu este potrivit în băi.

Montajul pardoselilor din granit

Un aspect important de care trebuie sa tineti cont in alegerea pardoselilor  de granit este montajul acestora.  Montaj granitului este un proces destul de pretentios, deoarece piatra este destul de grea și este nevoie de profesionisti pentru a-l instala corect. Montajul necesită, de obicei, timp și trebuie să fie profesional, iar suprafata pe care urmează să fie montat granitul trebuie să fie perfect nivelata, pentru a evita in timp fisurarea datorita denivelarilor din suport.

 

Durabilitatea pardoselilor din granit

Dintre toate opțiunile de pardoseală din piatră naturală, granitul este cel mai  dens și mai durabil. Daca este impregnat corect, nu trebuie să vă faceți griji ca granitul poate fi pătat sau deteriorat din cauza umiditatii sau unor substante. Granitul are o suprafață foarte dură, ceea ce înseamnă că acesta este foarte rezistent la zgârieturi.

Granitul este rezistent la căldură și la lumina soarelui, motiv pentru care este răcoros vara. Trebuie evitata expunerea la lovituri mecanice dure,

Întreținerea pardoselilor din granit cu  impermeabilizanti

Granitul necesita o întreținere minima dacă este montat corect. Curatarea obișnuită este suficienta pentru a vă păstra podele de granit în formă excelenta. Asigurați-vă că veti curăța imediat petele și nu veti permite acumularea de murdărie pe pardoseala dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.